Het is verschillende zzp'ers overkomen deze coronacrisis: door hun zwangerschap hadden ze geen recht op de TVL, de tegemoetkoming vaste lasten.

Voor de TVL moet een ondernemer namelijk aantonen dat ze in een ander kwartaal een bepaalde omzet heeft gegenereerd en er dus sprake is van een omzetverlies. Maar wie net in dat kwartaal met zwangerschapsverlof was, draaide natuurlijk geen omzet.

Voor het vierde kwartaal van 2021 is dat nu opgelost, zo blijkt uit een Kamerbrief van minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat.

Wie door de laatste lockdown omzet is verloren, hoeft niet meer per se de omzet door te geven van het vierde kwartaal van 2019 of het eerste kwartaal van 2020, maar mag ook kiezen voor het derde kwartaal van 2020.  

Voorwaarde

De zzp'er in kwestie moet dan wel minimaal 3 weken met zwangerschaps- of bevallingsverlof zijn geweest in de twee oorspronkelijke 'referentiekwartalen'.

Andere zzp'ers die hetzelfde is overkomen maar dan in een andere periode hebben pech. Zo sprak RTL Z eerder met Kim, die met verlof was in de eerste maanden van 2019, en dus geen steun kon aanvragen voor verloren omzet tijdens de lockdown begin 2021.

Volgens een woordvoerder van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, de dienst van het ministerie van Economische Zaken waar ondernemers TVL kunnen aanvragen, komt er voor dergelijke gevallen geen nieuwe regeling. De aanvraag voor die periode is gesloten.  

Bron: RTL Nieuws

Blog

6 redenen waarom het belangrijk is om verschillende verdienmodellen te hanteren!

Joeri Goede

In de wereld van het ondernemerschap is het belangrijk om niet afhankelijk te zijn van slechts één inkomstenbron. Dit kan jou namelijk kwetsbaar maken. Heb je er wel eens over nagedacht dat je wellicht verschillende verdienmodellen kunt hanteren? Dit is natuurlijk niet van toepassing op ieder type bedrijf, maar laten we eens kijken naar de voordelen van het diversifiëren van jouw verdienmodellen als (startende) ondernemer.

Terug naar overzicht